Kaffe shopping

Irma

Jeg køber især "Irmas udvalgte Espresso" og "Irmas udvalgte Mocca" (det sidste er en etiopisk Sidamo). Jeg holder meget af en blanding af halvt af hver til stempelkanden. Irma har ofte tilbud på deres kaffe.

Espresso-kaffen kan bruges til mælkedrikke, men det er aldrig lykkedes mig at lave et godt shot ren espresso ud af den.

Jeg holder øje med hvornår der kommer friske sendinger og så fryser jeg det så det er rimelig friskt når jeg skal bruge det.

Kontra Kaffe

kontracoffee.com

Det er deres Kontra Espresso jeg har haft størst held med at lave espresso af derhjemme. Mit gæt er at den er rimelig nem at lave espresso på fordi der ikke er så mange fancy kaffer i (den indeholder kaffe fra El Salvador, Guatemala, Brasilien og Indien).

Risteriet

risteriet.dk

Jeg har smagt mig gennem alle deres etipiske kaffer og deres espressoblandinger. De serverer rigtig god espresso og det er også her jeg har fået serveret den bedste espresso jeg nogensinde har drukket.

Desværre har jeg ikke selv haft gode erfaringer med at få god espresso ud af deres blandinger derhjemme.

The Coffee Collective

coffeecollective.dk

Jeg har dette sted til gode, men jeg er ikke i tvivl om at de står for noget af den bedste kaffe i DK og jeg regner også med at få en rigtig god espresso i deres butik.

Østerlandsk Thehus

osterlandskthehus.dk

En ven anbefalede deres Sanpaulo Oro. Det er en meget italiensk espresso med 20% robusta -- et ordenligtlig bittert kick af brændte bildæk og koffein. Den er meget nem at lave konsistent espresso på -- men det er nok aquired taste. De sælger den for 194 kr for et kg. Samme kaffe kan købes væsentlig billigere online hos caffesanpauloespresso.de (det har jeg dog ikke prøvet).